×

Zomerworkshops: samen met je hond leuke dingen doen!

29 jun 2020

'Hoe ga ik de zomer invullen?' was een vraag die de laatste weken door mijn hoofd spookte. Steeds enthousiaster werd ik bij het idee van 'zomerworkshops' en inmiddels heb ik mijn idee uitgewerkt. 
Ik ga zomerworkshops geven met verschillende onderwerpen. De komende tijd zal de agenda dus regelmatig aangevuld worden en ook op Facebook worden de zomerworkshops vermeld. De workshops zijn losse lessen die je kunt zien als een kennismaking met het thema van die workshop. Wat kun je zoal verwachten?

Zomerworkshop hersenwerk: daag je hond op een andere manier uit dan met een lange wandeling! Bij hersenwerk zoekt de hond naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. De hond moet nadenken, proberen, leren en dat is leuk maar ook heel intensief. Hersenwerk doe je samen met je hond en dit versterkt de band met je hond. Tijdens deze workshop doe je ook leuke ideeën op om thuis zelf aan de gang te gaan. Voor alle honden vanaf 10 weken. 

Zomerworkshop balans: drie grote stappen over een evenwichtsbalk is makkelijker dan tien kleine stapjes! Zo werkt het ook bij honden. In deze workshop gaat het om controle over de vier pootjes! Leer je hond (nog meer) lichaamsbesef te krijgen door leuke balansoefeningen met verschillende objecten. Baasje en hond werken samen want het baasje moet de hond begeleiden om het doel van de oefening te bereiken. Voor alle honden vanaf 10 weken. Voor pups (maar ook voor oudere honden) kun je deze workshop tevens zien als socialisatie oefening met 'vreemde objecten'. 

Zomerworkshop dogsurvival: nog nooit een dogsurvival met je hond gedaan maar houden jij en je hond van een beetje uitdaging? Dan is deze workshop iets voor jullie! In deze workshop komen onderdelen aan bod uit dogsurvival wedstrijden en je hond kan op deze manier kennis maken met diverse onderdelen uit de dogsurvival. Het is geen wedstrijd maar een kennismaking met deze tak van sport. Er wordt nooit druk op de hond gelegd. Jij en je hond kunnen in deze workshop samen onderzoeken of dit iets voor jullie is en je wordt begeleid in de oefeningen om de hond een fijne ervaring te geven. Voor alle honden vanaf 6 maanden.

Zomerworkshop natte neuzenwerk: niets leuker voor je hond om zijn/haar neus aan het werk te zetten. Het leuke is: iedere hond kan dit want het is natuurlijk gedrag voor een hond. In deze workshop ga je mee in de belevingswereld van je hond. Waar wij de wereld vooral bekijken, verkent een hond de wereld met vooral zijn/haar neus. En nu mag jouw hond zijn/haar neus inzetten voor het baasje. Jullie werken namelijk samen in deze workshop en dat maakt de band met je hond nog beter dan hij al is. Voor alle honden vanaf 6 maanden.

Zomerworkshop puppy socialisatie: niets schattiger dan een pup die ontdekt wat die allemaal met zijn/haar lijfje kan doen. Voorpootjes die ergens opklimmen maar hoe komen die achterpootjes nu mee? Vreemde ondergronden, glad, ruw, zacht, voor een pup heel belangrijk dat het kennis maakt met veel 'vreemde' objecten. Deze workshop is voor pups tot 6 maanden.

Alle workshops duren een uur en kosten €10,-.
Per workshop zullen minimaal 3 en maximaal 6 honden deel kunnen nemen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Zomerworkshops: samen met je hond leuke dingen doen! vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School