×

Liesbeth Russel

Paarden en katten zijn van jongs af aan in mijn leven geweest. Honden ook wel maar altijd 'van een ander'. Door mijn werk in de paarden, kwam ik vaak in contact met honden want op veel stallen wonen ook honden. Ik vond het altijd eigenlijk heel normaal dat ik een hond om me heen had, diverse honden waren mijn 'shadow', hoewel ik niet hun baasje was. Op de Olympische stallen van de familie Bartels en Anky van Grunsven, liepen de honden altijd met mij mee naar kantoor. Ik had op beide stallen een organisatorische functie en zo gebeurde het vaak dat ik via stal naar kantoor liep en één of meerdere honden mij volgden. Bij Bartels was ik vaak hondenoppas voor hun koningspoedels en bij Anky van Grunsven heb ik twee puppies in mijn handen gekregen met de woorden 'voed maar op'. Pas in de laatste jaren bij Anky dacht ik regelmatig 'hoe geweldig moet het zijn een eigen hond te hebben'. 

In 2014 was het dan zover, Erik en ik wilden graag een hond. Wat voor een hond? Erik wilde geen kleine hond en we kwamen uit bij één van de grootste rassen, de Duitse dog. We kenden enkele doggen en vonden het beiden geweldige honden. Natuurlijk ging ik ook met onze DJ naar een hondenschool en had ik toen nog de illusie dat mijn hond 'de best luisterende hond' zou worden. En waarom niet, al die andere honden, die niet eens van mij waren, luisterden ook! Ik had buiten de waard gerekend... DJ is een fantastische hond met een zeer grote persoonlijkheid en die vertelde me na twee jaar hondenschool letterlijk: 'als je met niks beters kan komen dan weer deze oefeningen, dan ga ik even voor mezelf beginnen'. Dat 'even voor mezelf beginnen' was natuurlijk absoluut niet het gedrag dat ik voor ogen had. Wat nu? 

Ik had door dat wat ik toen nu toe had geprobeerd niet opleverde wat ik wilde. Ik kwam terecht bij de Martin Gaus school van Veronica van Ameijde in Son en Breugel (Nl). Ik schreef mij in voor de basiscursus 'Leren samenwerken'. Daarin leerde ik werken met de clicker en ik leerde vooral hoe een hond leert! En ik leerde dat IK heel veel moest leren! Natuurlijk zijn er honden die 20 keer een oefening voor hun baasje willen doen maar ik had nu net een hond van een ander kaliber. Ik leerde normen te verhogen, ik leerde nieuwe uitdagingen te verzinnen en ik leerde hoe ik met DJ moest samenwerken! En hoe logisch: ik zelf verveel mij ook heel snel en wil ook niet steeds hetzelfde moeten doen. Nu is DJ de meest fantastische vriendin die ik me maar kan voorstellen. Door haar heb ik geleerd over honden, door haar ben ik de Martin Gaus instructeurscursus gaan doen, door haar ben ik zelfs betere paardrijlessen gaan geven en door haar is Russel's Dog School ontstaan. Daarom staat zij in het logo van Russel's Dog School. Dank je wel lieve DJ!

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School