×

Wist u dat ....

09 feb 2020

Wist je dat... kauwen een hond kalmeert?

Kauwen heeft een kalmerende werking. Kauwen stimuleert de aanmaak van endorfine, een stofje dat gemaakt wordt in de hypofyse in de hersenen. Dit hormoon werkt rustgevend en pijnstillend. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Geef je hond dus voldoende kauwmogelijkheden. Dat kan een Dentastick zijn maar er bestaat ook veel hondenspeelgoed om op te kauwen. Kauwen is natuurlijk gedrag voor een hond dus geef hem/haar die mogelijkheden zodat de hond niet aan de poten van uw tafel begint :-) 

Leren gaat altijd gepaard met een beetje stress, zowel voor mens als voor een dier, in meer of in mindere mate, afhankelijk van de hond en de oefening. Daarom vraag ik mijn cursisten een kauwbotje/kluifje mee te nemen voor de lessen. Tussen de oefeningen door hebben we knuffel- of kauwmomenten ter ontspanning tussen de leermomenten door. 

Laat je hond nooit zonder toezicht kauwen en kluiven. Zeker met 'echte' botten opletten. Sommige honden bijten daar stukken af of zijn te gulzig en gaan overgeven. Dus kauwen onder toezicht! Mijn hond krijgt elke dag iets om te kluiven/kauwen. Dat is altijd als wij zelf ook gaan eten 's avonds dus dan zijn wij altijd in de buurt. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Wist u dat .... vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School