×

Wat leren hond en baasje in de clickercursus?

02 jun 2020

Clickercursus: wat is dat precies en wat leer je in deze cursus?

Het allerbelangrijkste doel is 'samenwerken'. Wat is er nu fijner dan dat jij en je hond een topteam vormen! De clicker is een trainingshulpmiddel waarbij je de hond traint met een beloningsgerichte techniek. Maar wel zodanig dat de hond uitgedaagd wordt een oefening steeds iets beter, of sneller, of vaker, of langer te doen voor die beloning. 

De clickercursus kan gevolgd worden met puppies vanaf 10 weken maar ook oudere honden zijn welkom. Zelfs als die honden al basisoefeningen als zit en af en blijf kunnen. Met de clicker kun je nieuw gedrag aanleren maar ook gedrag verfijnen. Een rechtere voet, een snellere af, een langere blijf... 

Naast deze basisoefeningen wordt veel aandacht besteed aan netjes volgen en andere honden kunnen negeren. Én.... een heel leuk onderdeel van de cursus: freestyle oefeningen. Want niks is leuker om als de hond de basisoefeningen kent, samen nieuwe oefeningen aan te leren zoals de touch (iets op commando aan kunnen raken), je hond twee voorpoten op verschillende objecten kunnen laten zetten of je hond 'vooruit' kunnen sturen tussen voorwerpen door. 

Met de clicker ben je dus nooit uitgeleerd! De clicker zet honden aan om na te denken! Zelf heb ik de clickercursus gedaan bij de Martin Gaus hondenschool in Eindhoven toen mijn hond DJ drie jaar was en de basisoefeningen al kende. Toch is er een wereld voor mij open gegaan! En we zijn nu drie jaar verder en nog steeds verzin ik nieuwe (clicker)oefeningen. Ik hoef de clicker maar te laten zien aan DJ en ze staat paraat! 

Volgt u al lessen op een hondenschool zonder clicker? Geen probleem, met de clicker kun je de uitvoering van oefeningen zoals gezegd verfijnen en je hoeft ook niet bang te zijn dat je dan niet meer zonder clicker kunt, want na het aanleren of verfijnen, train je de clicker ook weer weg. Met andere woorden, je blijft niet clicken voor een 'simpele zit'. 

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Wat leren hond en baasje in de clickercursus? vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School