×

Veel redenen om een ontspanningsmassage aan je hond te geven

07 aug 2021

Vandaag stond de workshop ontspanningsmassage op het programma. Daarvoor had ik collega Linda van den Ekart uitgenodigd. Zij is naast kynologisch instructeur ook kynologisch masseur en Shiatsu specialist. De zes deelnemers hadden ieder hun eigen motivatie om mee te doen: van gewoon interessant tot gewrichtsproblemen bij de hond. Eigenlijk is er geen reden te verzinnen waarom je jouw hond geen ontspanningsmassage zou geven! Naast het fysieke doel, het losser en soepeler maken van spieren door een betere doorbloeding te creëren, worden honden ook mentaal meer ontspannen en neem je daardoor tevens fysieke spanningen weg. Spanningen door pijn, spanning door bepaalde ervaringen tijdens een wandeling, door vuurwerk of onweer. Bijkomend voordeel is dat je door massage een (nog) betere band met je hond creëert!

Linda legde de deelnemers diverse technieken uit die ook direct werden geoefend op de honden. Ze leerde de deelnemers zich ook bewust te worden van wat ze voelen: de temperatuur(verschillen), de zacht- of juist hardheid van de spieren, de gelijkheid of ongelijkheid link en rechts. Alle honden werden rustiger, inclusief de meer re-actieve honden. Enkele baasjes merkten op dat ze er zelf ook helemaal 'zen' van werden :-)

Gezien de enthousiaste reacties komt deze workshop zeker vaker op de agenda dus mocht je interesse hebben, dan mag je dat zeker al laten weten via info@russelsdogschool.be 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Veel redenen om een ontspanningsmassage aan je hond te geven vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School