×

Speurneuzen aan het werk tijdens de workshop speuren

26 jun 2020

Vanochtend leerden vier honden dat je neus gebruiken nóg leuker kan zijn als je dat doet voor je baasje en dat die daar dan ook nog eens heel blij van wordt! Nadine Weemers van Honderschool Sirius gaf een workshop speuren en liet daarbij diverse aspecten van het speuren aan bod komen. De deelnemers hadden hun hond de week voorafgaand aan de workshop 'op geur' moeten zetten, met een runderbouillonblokje. Die geur moesten de honden nu op een vreemde plaats met vreemde honden en mensen om zich heen zien te herkennen. Nadine legde uit dat alle honden hun eigen manier van speuren hebben en ook hun eigen manier van aangeven dat ze iets hebben gevonden. Het was dus voor de baasjes opletten geblazen want hoe zou hun hond het aangeven? Een zit is een zit maar nu moest er heel goed gekeken worden naar de hond. Er zaten échte speurneuzen bij die het spelletje heel snel doorhadden. 

We speurden aan het kanaal in Arendonk in de schaduw en met de mogelijkheid de hondjes op diverse plaatsen even het water in te laten gaan. Deze locatie bood ook genoeg 'verstopmogelijkheden' voor het onderdeel 'zoek de baas'. 

Het idee is hier zeker een vervolg aan te geven dus wil je ook eens speuren met je hond? Laat het weten via info@russelsdogschool.be. Ervaring in het speurwerk is helemaal niet nodig. Speuren doet elke hond op zijn eigen niveau dat heel makkelijk aangepast kan worden. 

Wist je dat....? Een kwartier speuren gelijk staat aan een uur wandelen met je hond? Ideaal om je hond mentaal uit te dagen en ook te gebruiken wanneer het een keer regenachtig weer is. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Speurneuzen aan het werk tijdens de workshop speuren vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School