×

Socialiseren in Arendonk centrum

02 jul 2020

Vanavond gaf ik een socialisatieles in het centrum van Arendonk. Alle deelnemers hadden eerder al minstens 1 socialisatieles gevolgd zodat de toe te passen technieken niet geheel nieuw waren. Wat wel nieuw was, was de omgeving. En... natuurlijk heb je niet in de hand wat er om je heen zal gaan gebeuren. Maar zo is het ook op een dagelijkse wandeling al zochten we vandaag natuurlijk bewust wel iets meer drukte op.

De les begon met aandacht vragen van je hond en die aandacht werd dan weer met aandacht vóór de hond beloond. Dat 'incheck-moment' is zo belangrijk dat je dat kan krijgen op eender welk moment. We oefenden alsof we naar het gemeentehuis moesten: trappetje op, eventuele andere mensen passeren en weer het trappetje af. Daarna oefenden we dat de honden rustig bleven als we zelf even op een bankje gaan zitten terwijl er andere mensen en honden langs kwamen. 

Tussendoor ook even een relaxmomentje om alle indrukken te verwerken en de honden even te laten snuffelen. Een rij paaltjes was nuttig om een slalom omheen te doen en ook de aandacht van de honden op deze manier te krijgen of te houden. We liepen langs een terras waar enkele terrasgangers geamuseerd toekeken of grappige opmerkingen maakten. Via het zebrapad kwamen we terug op ons beginpunt en liepen we nog even door naar het Park Deroissart om daar nog een laatste oefening te doen en een vragenrondje. Veel indrukken voor de honden en heel veel geleerd!

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Socialiseren in Arendonk centrum vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School