×

Socialisatielessen in het bos

06 jun 2020

Vandaag gaf ik twee socialisatielessen in het bos, de Hoge Vijvers in Arendonk. Diverse deelnemers hadden al socialisatielessen bij mij thuis gevolgd en de geleerde technieken gingen we nu toepassen in het bos. Voor de 'nieuwelingen' was er de nodige uitleg en oefening. We oefenden met aandacht vragen en de hond bij het baasje laten 'inchecken'. Wanneer je als baasje de rots in de branding bent voor jouw hond en aandacht van de hond voor jou met aandacht voor de hond beloont, kan je de hele wereld aan!

Ik oefende met de honden en baasjes als fietser en als jogger. Het is belangrijk dat te oefenen want als een hond op een fietser of jogger reageert, blijven deze natuurlijk niet staan maar fietsen of jogger gewoon door. De hond boekt dus een 'succesje' want hij heeft toch wel even heel stoer die fietser of jogger 'weggejaagd'. De fietser en jogger van vandaag deed dat niet en ging pas bij de hond weg nadat de hond mij had 'losgelaten' en de aandacht weer bij zijn baasje had. 

We oefenden 'ontmoetingen' tijdens de wandeling en we oefenden veelvuldig met het passeren van andere honden. Ook de baasjes kregen soms een moeilijke opdracht: niets tegen je hond zeggen behalve 'goed zo'. Op deze manier ga je meer nadenken over je eigen lichaamstaal en dat is veel duidelijker voor honden dan onze 'hele verhalen' die we meestal op de verkeerde momenten houden te onze hond. 

Ook geinteresseerd in dit soort lessen? Check regelmatig de agenda.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Socialisatielessen in het bos vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School