×

Nieuw: workshop ontspanningsmassage voor je hond

18 jun 2021

Op zaterdagmiddag 17 juli staat een nieuwe workshop op de planning. Mijn Martin Gaus collega-instructeur Linda van den Ekart is tevens opgeleid als Kynologisch masseur en Shiatsu specialist. Zij komt de workshop geven waarin je kennis maakt met hondenmassage. Je leert hoe je met diverse massagetechnieken een goede ontspanningsmassage kan geven. Daarnaast leer je bewust te kijken en te voelen naar wat het hondenlichaam je vertelt.

Aan bod komen ook de fysieke en mentale effecten van massage. Bij welke honden massage wordt ingezet en hoe dit jouw hond kan ondersteunen. In de huidige tijd met de vele prikkels is het soms moeilijk te ontspannen. Dit geldt voor onszelf, maar ook voor onze honden. Deze prikkels hebben zijn weerslag op de fysieke gesteldheid en mentale belastbaarheid van de hond. Het haalt de hond uit balans.
Door het geven van een ontspanningsmassage versterk je het immuunsysteem van je hond. Je hond leert te ontspannen bij aanraking (verzorging, dierenarts e.d.) en beter om te gaan met prikkels van buitenaf. Tevens werk je aan het zelfvertrouwen en versterk je jullie vertrouwensband. Lichamelijke processen, veelal onbewust, worden geactiveerd en er ontstaat ruimte voor rust en herstel.

Alle honden welkom: van pup tot senior!

Click hier voor meer info en inschrijven.
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij veel animo komt er een tweede workshop op de agenda!
 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Nieuw: workshop ontspanningsmassage voor je hond vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School