×

Een weekje hond...

08 jun 2019

Geen paardrijlessen de afgelopen week maar een weekje hond! Ik heb de tweede module van de Martin Gaus opleiding tot kynologisch instructeur gevolgd in Overloon (NL). Een klein verslagje voor wie het leuk vindt te weten hoe mijn afgelopen week eruit zag.

De opleiding duurde vijf dagen waarvan de vijfde dag examendag was. Elke dag had vier theoriemomenten en twee praktijkmomenten. Enkele leerlingen van de hondenschool Brabant Limburg van Jolande Segers stelden hun hond ter beschikking aan de cursisten. Olly, een Fauve de Bretagne van 10 maanden, was 'mijn' hond voor deze week. Naast het trainen waren wij ook verantwoordelijk voor het uitlaten van de honden. Het is ongelooflijk leuk om te ervaren dat je zelfs een hond die jou helemaal niet kent, allerlei oefeningen kunt laten doen. In vier dagen tijd doorliepen wij alle oefeningen van de Martin Gaus basiscursus, een cursus die ik met DJ vorig jaar al heb gedaan. Daar was ik heel blij om want de meeste van mijn medecursisten kenden de werking van de clicker nog helemaal niet. Na de eerste module heb ik bewust gewacht met de tweede module om eerst meer ervaring op te doen. Drie cursussen met DJ en heel wat stage lessen verder voelde ik mij er klaar voor. Desondanks was de cursus zwaar, donderdagochtend had ik even een instortmoment maar gelukkig was ik in de middag weer bij de les. Olly is een geweldig slim hondje. Ik moest wel even wennen aan de grootte... bukken om te belonen ben ik niet echt gewend haha...

Vrijdag begon met het praktijkexamen. Het eerste deel deed ik met Olly. Zij deed het geweldig, ik hoop dat de examinator mij ook goed genoeg vond. Voor het tweede deel kreeg ik Jack Russel (what's in the name...) Billy toegewezen en ook nu moesten we weer diverse oefeningen doen. Billy was aandachtig en de oefeningen lukten goed. Dat is overigens niet het criterium, of een oefening lukt. Het gaat vooral om de houding van de geleider en hoe je de dingen die gebeuren oplost, net als op een paard zeg maar! 

's Middags kregen we het theorie examen voor onze neus, meerkeuze vragen, niet mijn sterkste kant en 10 open vragen. Moeilijk... maar ik heb niks meer veranderd toen ik alles nog eens nakeek en stond achter mijn keuze dus ..... fingers crossed!

De boekhouder gaat ervoor zorgen dat ik onder de vlag van Russel's Riding School ook hondenlessen mag gaan geven in de toekomst dus we zullen zien of het hondenballetje gaat rollen en zo ja hoe ver :-) 

 

martin gaus instructeur honden 

Meer informatie

Voor meer informatie over Een weekje hond... vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School