×

Blog: variatie in de lessen is geweldig (intensief)!

20 mrt 2021

Jaren terug zei ik tijdens mijn sollicitatiegesprek bij drievoudig Olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven 'het lijkt me leuk maar ik verveel me nogal snel als er niet genoeg afwisseling is'. Ik heb me slechts eenmaal 'verveeld' bij Anky en dat was toen ze op vakantie was. Een grappige anekdote maar wel treffend voor wie ik ben. Ik moet op z'n tijd weer 'iets nieuws' verzinnen. Daardoor is het aanbod van lessen en cursussen inmiddels best wel ruim. En meer is 'on his way'...

Stilstand is achteruitgang denk ik altijd. Daarom probeer ik me te blijven ontwikkelen door cursussen te volgen, boeken en artikelen te lezen en aanstaande dinsdag ga ik voor het eerst een online lezing volgen die deel uitmaakt van de opleiding 'pijn bij honden'. Ik ben benieuwd!

Daarnaast probeer ik te voorkomen dat ik 'op de automatische piloot' ga lesgeven. Je mag drie socialisatielessen volgen bijvoorbeeld maar die zullen nooit hetzelfde zijn. Zo ook met de cursussen: natuurlijk zijn er enkele basisoefeningen per cursus maar ik kijk ook heel erg naar de honden en baasjes in de lessen. 

Die afwisseling in de lessen houdt mij ook scherp: vrijdag begonnen we met een puppyles op locatie, daarna was er een puppyles bij mij thuis om daarna de deelnemers van de vervolg clickercursus nieuwe uitdagingen te geven. Vandaag, zaterdag, gaf ik een introductieles Fun, balans & coördinatie en daarna een socialisatieles in het bos. Dát vind ik dus echt super leuk! In de vorige blog heb je kunnen lezen dat ik al mijn lessen voorbereid op een papiertje maar ook in mijn hoofd moet ik me 'instellen' op een les. Dat maakt dit alles geweldig én ook geweldig intensief maar ik ben ontzettend blij dat ik deze weg ben ingeslagen naast het geven van paardrijlessen want ook daar haal ik nog steeds veel voldoening uit. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Blog: variatie in de lessen is geweldig (intensief)! vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School