×

Blog: 'het boekje' en papiertjes

10 mrt 2021

Al wandelend met een vriendin en in totaal vier honden zei ik gisteren dat ik bij thuiskomst mijn lessen van die avond zou gaan voorbereiden. 'Lessen voorbereiden?', sprak de verbaasde vriendin. 'Ja', zei ik, 'ik bereid al mijn lessen altijd voor'. Daarom vind ik naast hondensnoepjes in de zakken van (al) mijn jassen ook losse papiertjes. Want... voor iedere les die ik geef schrijf ik 'in mijn eigen steno' de les uit. Dat geeft mij structuur en hoef ik tijdens een les nooit tijd te verspillen aan de vraag 'wat zullen we nu gaan doen?' en kan ik me bezig houden met de honden en hun baasjes. Zo'n briefje is een leidraad want je weet van tevoren natuurlijk nooit wat er gebeurt in een les. Soms gaat alles heel vlot, soms even niet, soms wordt er een vraag gesteld die de moeite waard is om in de groep te beantwoorden, soms oefenen we op locatie en gebeurt er van alles wat we niet op voorhand konden weten maar ik heb mijn briefjes altijd bij me. :-) 

Aan het einde van de dag pak ik 'het boekje'. Daarin staan aantekeningen over alle lessen van alle cursussen. Er lopen best wel wat cursussen momenteel en in de aankomende maand starten er nog negen cursussen dus dan is het niet gek dat je wel eens denkt 'wat hadden we vorige keer ook al weer gedaan?' of 'was het nu die hond die het te spannend vond om te gaan liggen?'. Dit soort dingen staan in 'het boekje'. Ook de positieve dingen natuurlijk! Aan het einde van iedere cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat met een persoonlijke boodschap. Als ik de certificaten ga maken, sla ik mijn boekje open op de pagina van de betreffende cursus en daar lees ik alles terug. 

Deze manier werkt voor mij en verzekert mij dat ik niet op 'de automatische piloot' ga lesgeven. Daar waak ik voor in mijn paardrijlessen en op deze manier waak ik daar ook voor in mijn hondenlessen. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Blog: 'het boekje' en papiertjes vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School