×

Alledaagse verhalen: 'Oh hé, er wandelt een kudde schapen in de Hoge Vijvers'

28 sep 2020

In de serie 'alledaagse verhalen' vertel ik over dingen die iedereen, en dus ook ik, tegen kom in het dagelijk leven van 'baas en hond'.Dat kunnen grappige, leerrijke of gewoon leuke anekdotes zijn uit het leven van DJ en haar vrouwtje. 

Vandaag wandelden wij in de Hoge Vijvers (Arendonk) een heel eind het bos al in en van de hoofdpaden af, offroad zoals DJ en ik dat noemen. In de verte zag ik iemand aankomen met een witte hond, oh twee honden zelfs. Ik zag nog een tweede persoon en nog meer honden precies... hoeveel hebben die er bij? Plaats genoeg in het bos maar toch altijd even 'bestuderen' wat er aan komt, los, aangeriemd en wat is de gemoedstoestand? 

Maar héééé, oh nee toch... er wandelt een kudde schapen door het bos, met twee schapenhoeders en vier collies. Ehhhhhh..... we hadden even geen pad links of rechts en DJ kan errug enthousiast worden van schapen en ik wilde er zéker niet de oorzaak van zijn dat de kudde schapen straks rond vliegt in de Hoge Vijvers. DJ ging zitten. Een kalmeringssignaal voor haar zelf en / of voor haar omgeving. Dat kon dus zeker ook voor mij zijn want eens dat ik zag dat het schapen waren, vloog mijn hartslag vast naar 150. 'DJ, kom we draaien terug.' DJ was niet echt van plan mee te komen maar deed dat toch en ging na drie meter weer zitten. De kudde wandelde gestaag door en kwam behoorlijk rap dichterbij. 'DJ, kom meid, we zijn hier weg.' DJ volgde en ik had haar aandacht. We liepen een paar meter om én wat meer afstand te krijgen én om haar met de aandacht die ik nu had bij mij te houden. Daar hadden we een paadje naar links, gered! 

Mijn hartslag zakte weer en DJ kon het hele gebeuren ook snel los laten, iets waar ze vroeger veel meer moeite mee had. We vervolgden onze wandeling via een iets andere route maar al bij al hadden we fijn gewandeld!   

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Alledaagse verhalen: 'Oh hé, er wandelt een kudde schapen in de Hoge Vijvers' vul onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by Russel's Dog School